Fietsen op Samos

Ontdek het eiland Samos op de fiets

Fietsen SamosHet eiland Samos in Griekenland is een uitstekende plek om tot rust te komen. Geniet van de prachtige natuur, de gezellige terrasjes en de warme cultuur.

Fietsend het eiland over

Begin je dag goed op vakantie en pak de fiets. Fietsen op Samos is niet alleen goed voor de ontspanning maar ook voor je gezondheid. Zo verbrand je nog eens wat extra calorie├źn en kom je energiek en fit thuis.

Fietsen op Samos is een ideale manier om het eiland Samos te ontdekken. Je kunt heerlijk uitwaaien terwijl je op plekken komt waar je te voet niet zo snel zou komen. Je kunt op Samos een fiets of mountainbike huren en er zijn diverse fietsroutes die je kunt volgen.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

Wat is er te zien in de binnenstad

Vathy is het authentieke, oude gedeelte van de stad vol met smalle straatjes en typische Griekse huisjes. Het centrale deel van de stad is het Pythagoras plein, daar vind je het drukke gedeelte van de stad. De stad Samos heeft ook een prachtig stadspark waar je zeker tot rust komt en verkoeling kan vinden.

Bezienswaardigheden

Het eiland Samos heeft veel bijzondere plekken die je moet zien. Door te fietsen op Samos neem je snel een bezoek aan de bijzondere kloosters en kerken, het archeologische museum in de binnenstad, de drukke gezellige boulevards en havens en de indrukwekkende Aquaduct Eupalinus Pythagorion.

Fietsen op SamosZuid Samos

Aan de zuidzijde van Samos vind je de bekende badplaats Pythagorion. Deze badplaats bruist van de winkeltjes en eet tentjes. Dit deel van het eiland is vlak en zeer geschikt om doorheen te fietsen.

Bergdorpjes

Heb je zin om een eindje uit te waaien op de fiets dan is het ook de moeite waard om de bergdorpjes te bezoeken. Deze traditionele dorpjes zijn erg mooi om doorheen te wandelen.