Wandelen op Samos

Wandelen op SamosHet Griekse eiland Samos, gelegen in het oosten van de Egeïsche Zee is een perfecte bestemming om te wandelen. Het eiland beschikt over verschillende landschappen zoals, heuvels, grote valleien, kliffen en stranden. Vooral de wandelaars die van het bos houden, kunnen hier hun hart ophalen. De bewoners van Samos zijn ook van mening dat je al wandelend het beste van de natuur kunt genieten. Je kunt dus kilometers lopen zonder een auto tegen te komen.

Routekaarten

Als je gaat wandelen op Samos zijn er tientallen verschillende wandelroutes waar je uit kunt kiezen. Deze routes variëren in duur en in hoogte. Je kunt een kaart van het eiland halen waar alle routes op zijn aangegeven. Zo zijn er ook routes die tijdens het wandelen, verschillende bezienswaardigheden van het eiland laten zien.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

Gids

Omdat je gaat wandelen in een voor jou onbekende plek, kan het zijn dat je een gids mee wilt hebben. Deze gids laat je de beste plekjes van het eiland zien en haalt het ultieme uit je wandelvakantie op Samos. Je kunt kiezen voor een local, of voor iemand die je eigen taal spreekt. Vergelijk wel altijd de prijzen, zodat je niet afgezet wordt.

Wandelen SamosTips

Als je gaat wandelen op Samos is het belangrijk dat je echt goede wandelschoenen aandoet. Ook moet je ten alle tijden water bij je hebben, omdat de temperatuur best hoog op kan lopen. Neem voldoende blaren pleisters en een goede camera mee, om mooie natuurgebieden mee vast te leggen. Hoe beter je voorbereidt bent, hoe leuker het wandelen op Samos is.

Uitrusten op het strand

Als je veel hebt gewandeld is er niets fijner dan uitrusten op een van de prachtige stranden van Samos. Je kunt hier afkoelen in de blauwe zee en helemaal bij tanken.