Karlovassi

Het handelscentrum van Samos

KarlovassiHeb jij al eens gehoord van de stad Karlovassi? Karlovassi telt zo’n 5500 inwoners en is hiermee de op één na grootste stad van Samos. Olijventeelt en wijnbouw zijn tot op de dag van vandaag belangrijke inkomstbronnen voor de inwoners van Karlovassi. Karlovassi is een stad die bestaat uit verschillende gemeenten, deze zijn allemaal erg interessant om te bekijken. Deze stad valt het beste typeren als een handelscentrum.

Vroeger was Karlovassi een stad met een zeer goede economie. Dit is terug te zien in de architectuur: schitterende herenhuizen bekleden de stad. Karlovassi is geen typische Griekse stad, het is meer de ‘Amsterdam’ van Griekenland. Winkels zijn volop te vinden in deze stad en iedere vrouw kan dan ook naar hartenlust winkelen. Karlovassi heeft veel bezienswaardigheden, denk hierbij vooral aan kerken en musea. Ook zijn in deze stad veel hogescholen en universiteiten te vinden.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

Geen typische stad

Karlovassi SamosKarlovassi is dan ook zeker niet de plek waar je naartoe gaat als je een typische zonvakantie wilt. Deze interessante stad heeft een strand, maar de aandacht gaat in deze stad meer uit naar de architectuur en de vele dingen die overal te bekijken en doen zijn. Als je een vakantie wilt waarin je voornamelijk cultuur gaat proeven en veel gaat zien van de bezienswaardigheden dan is deze stad absoluut een aanrader. Hier ziet u Griekenland als een handelscentrum.

Ben je een echte cultuursnuiver en wil je wel eens wat anders dan een toeristenstadje? Deze stad is dan absoluut wat voor jou! Deze interessante stad heeft je veel te bieden aan bezienswaardigheden en daarnaast kan je ook genieten van het heerlijke weer. Het oude stadsdeel is vooral een aanrader. In dit gedeelte van de stad zijn veel kerken en museau te vinden.