Kerkis berg

Kerkis BergBen je dol op wandelen en bezienswaardigheden? Een wandeltocht naar de top van de Kerkis berg is dan écht wat voor jou! Maar ook als je niet van wandelen houdt is deze berg erg interessant. De bezienswaardigheden tijdens de wandeltocht zijn namelijk niets minder dan adembenemend en zeker het bekijken waard.

De Kerkis berg is de hoogste berg die te vinden is in Samos. Deze vulkaanberg is 1440 meter hoog en steekt daarmee boven de berg Ambelos (1140 meter) uit. Een 12 meter lange wandelroute leidt je van de plek Votsalakia naar de top. De wandelroute naar de top van de berg is duidelijk aangegeven waardoor deze wandelroute goed te bewandelen is.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

De wandeling

De wandeling duurt, gemiddeld, zo’n 6 uur. Deze wandeling is zeker niet één van de makkelijkste: als je naar de top wilt moet je ook veel klimmen. De wandeling duurt een aardig lang, maar in deze tijd kom je de meest bijzondere dingen tegen. De flora en fauna rondom de berg is niets minder dan adembenemend te noemen.

Als je deze wandeling maakt dan is een bezoekje aan het Klooster van Evangelistria een aanrader. Dit mooie klooster is het bekijken honderd procent waard. Tevens is dit een perfecte plek om even uit te rusten en wat te eten en drinken.

Kerkis SamosOok zal je diverse grotten tegenkomen. De bekendste grot is de grot van Pythagoras. Het verhaal gaat dat Pythagoras hier heeft gescholen toen hij op de vlucht was voor Polycrates.

Al met al, je zal je niet vervelen tijdens deze leuke wandeltocht! Er is voor iedereen wel wat interessants te zien, wat je interesses ook zijn. De Kerkis berg is dankzij zijn schitterende flora en fauna en interessante bezienswaardigheid een must om te bezoeken!