Klooster van Panagia Spiliani

Klooster van Panagia SpilianiVlakbij de plaats Pythagorion vind je het Klooster van Panagia Spiliani. Dit klooster staat ook wel bekend als de grot van de Maagd Maria. Het klooster is, zoals de naam al zegt, gewijd aan de Maagd Maria. Niet alleen het klooster van Panagia Spiliani maar ook het uitzicht maken een bezoekje aan het klooster zeker de moeite waard. Wat het klooster van Panagia Spiliani zo bijzonder maakt is dat het gelegen is in een grote grot.

De goede reiziger

Je hebt 95 stappen nodig om je te leiden naar het klooster van Panagia Spiliani, gelegen in een grote grot. In het klooster is een vervaagd pictogram van de Panagia Spiliotisa te zien. De naam Panagia Spilitiosa is grofweg te vertalen naar ‘de goede reiziger’. Een folklore vertelt het verhaal van de Panagia Spilitiosa. In dit verhaal wordt tevens belicht waarom het pictogram zo vervaagd is.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

Het pictogram zou vroeger gestolen zijn door vreemden, deze hadden het pictogram meegenomen naar hun eigen woonplaats. Toen de vreemden hun boot aan het uitladen waren viel het pictogram in de zee. Het pictogram brak toen in vijf stukken. Deze vijf stukken zijn, door de vele jaren heen, teruggekeerd met de golven naar Samos. De inwoners van Samos hebben deze delen verzameld, vervolgens hebben zeĀ  het pictogram gerepareerd en teruggebracht naar de oorspronkelijke locatie: het klooster van Panagia Spiliani.

Klooster SamosHeilig water

Naast het klooster is iets bijzonders te zien: er druipt water in een grote bak. Dit water wordt opgevangen omdat er gezegd wordt dat het water helende krachten bevat. Het water dat wordt opgevangen wordt gezien als heilig water.

Er is, naast het klooster, tevens een terras waar je iets kan drinken of een souvenir kan kopen voor thuis. Op 125 meter hoogte heb je tevens een schitterend uitzicht over de kust en zee.