Samos Stad

Het Griekse eiland Samos

Samos Stad1

Als je een bezoek brengt aan het prachtige Griekse eiland Samos, wil je natuurlijk ook de hoofdstad Samos Stad bezoeken. Deze havenstad, die vroeger de naam “Vathy” had, ligt in het noordoosten van het eiland Samos. Samos behoort tot de Noord-Egeïsche eilanden en ligt tussen het Griekse vasteland en Turkije. Samos Stad biedt voor ieder wat wils, een prachtige blauwe zee, mooie stranden, cultuur en het échte Griekenland! Wie wil dat nu niet?

Prachtige stad

Samos Stad staat vooral bekend om haar Samos-dessertwijn. Deze heerlijke zoete wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van de vele wijngaarden die u in de stad zult aantreffen. Naast deze wijngaarden zijn er in Samos Stad ook enorm veel dennenbomen te vinden, waardoor Samos Stad een enorm groene stad is om te zien.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

Het Archeologisch Museum

Bij een bezoek aan Samos Stad mag een tripje naar het Archeologisch Museum zeker niet ontbreken. Dit museum b

estaat uit een oud en een nieuw gedeelte en staat in het stadspark van Vathy (één van de wijken van Samos Stad). Je kan hier onder andere een enorme collectie aan beelden bewonderen, waarvan de meesten al duizenden jaren oud. Zo vind je hier bijvoorbeeld “de Kouros van Samos”, een bijna-vijf-meter-hoog beeld van de kunstenaar Ishys.

De dag afsluiten

Samos Stad

Om de dag perfect af te sluiten, kun je prima aan bezoek brengen aan het Pythagoros-plein (natuurlijk vernoemd naar de bekende Griekse wiskundige). Op dit plein vind je tal van leuke terrasjes, zodat je onder het genot van een heerlijk drankje nog even kunt nagenieten van je dag op Samos Stad. Maar als je nog niet genoeg hebt gehad van deze veelzijdige stad, kun je ook nog lekker gaan struinen door de winkelstraten die vanuit dit plein lopen of even heerlijk over de haven boulevard wandelen.