Stranden op Samos

De stranden van Samos is voor verschillende doelgroepen geschikt, ben je meer iemand die Strand Samosmeer de voorkeur geeft aan een gesloten strand? Dan zit je op Samos ook goed. De stranden van Samos geven veel variteit en is voor ieder wat wils.

Welke stranden heeft Samos allemaal

Samos is niet een heel erg groot eiland, heeft daardoor maar 19 stranden, in vergelijking met andere Griekse eilanden wat minder maar zeker niet slechter.

  • Tsamadou: Is één van de mooiste stranden die Samos te bieden heeft. Het is ongeveer 3 km van het dork Kokkari verwijderd. geniet hier van de groene bomen, en zijn kristalhelder water.
  • Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

  • Potokaki: Is een zeer lange strand met steentjes. Is makkelijk bereikbaar met zowel de auto als met de bus. Ook bied het veel faciliteiten als parasols, en watersportbenodigdheden.
  • Lemonakia: Is een meer ingesloten baai. Het is populair dankzij zijn kristalhelder water en zachte zandstrand. Hier kun je deels gebruik maken van bepaalde faciliteiten.
  • Stranden SamosHeraion: Deze strand is vernoemd naar de godin (tempel staat in de buurt van het strand). Het is de vishaven van Samos en staat heel erg bekend om zijn schoon water en dat er amper een zuchtje wind is te vinden.
  • Mykali: Is een smal maar lange strand die zich voor 3 km langs de kust heen rekt. Mooi helder en niet al te diep water wat ook ideaal is voor kinderen. Het strand is goed georganiseerd en heeft verschillende faciliteiten waar gebruik van gemaakt kan worden. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende watersportactiviteiten die her en der op het strand worden gehouden.