Vliegvakantie Samos

Vliegvakantie Samos

Wie op zoek is naar een prachtige vakantie vol natuur, een vriendelijke bevolking, mooie stranden en leuke dorpjes, moet zeker kiezen voor een vliegvakantie naar Samos. Dit waterrijke, groene Griekse eiland bevindt zich in het oosten van Egeïsche zee en kenmerkt zich door zijn bosrijke begroeiing vol olijfbomen en druivengaarden.

Verschillende plaatsen

De hoofdstad van het eiland Samos is Vathy, ook wel Samos-stad genoemd. Deze bruisende stad ligt om een prachtige baai heen. Naast de hoofdstad zijn er nog meer toeristische plaatsen die de moeite waard zijn. Wie naar de stad Pythagorion komt, zal merken dat deze stad op elk tijdstip leeft. Een stad met mooie stranden en een prachtige boulevard vol winkeltjes en horecagelegenheden. Ook Kokkari is een bezoekje waard. Een dorpje omgeven door prachtige stranden en een levendig centrum.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

Klimaat van Samos

Als je houdt van lekker warme zomers, dan kan je het beste een vliegvakantie naar Samos boeken in de maanden juni t/m september. In deze maanden komt de temperatuur gemiddeld boven de 25 graden en heb je de minste kans op neerslag. Zelf hittegolven met temperaturen van boven de 40 graden zijn tijdens deze maanden niet uitgesloten.

Echter als je van plan bent om te genieten van een winterzon vakantie, ben je bij het eiland Samos aan het verkeerde adres. Vanwege zijn mediterraans klimaat heeft het eiland warme droge zomers en natte milde winters. Daarbij komt dat er een koude wind van zee komt, waardoor het in de maanden april en mei zelfs nog erg fris kan zijn.

Samos vliegvakantieVliegreis

Vanuit Nederland is er vanaf Schiphol een rechtstreekse vlucht naar het eiland Samos. Deze vlucht heeft een lengte van ongeveer 3 uur en 25 minuten, wat een vliegvakantie naar Samos dus ook voor gezinnen met kleine kinderen aantrekkelijk maakt. Het internationale vliegveld van Samos ligt zo’n 20 minuten rijden van de hoofdstad Vathy, ongeveer 5 minuten van Pythagorion en ongeveer 30 minuten van Kokkari.