Weer Samos

Het klimaat van Samos

Heerlijk zonnig op vakantie naar Samos? Dat kan! Het weer op Samos is er prettig.

Samos

Samos weer

Tot de Noord-Egeïsche eilanden van Griekenland behoord Samos. De Noord-Egeïsche eilanden liggen in de zee. De hoofdstad van Samos, ook wel Samos-stad genoemd, is Vathi. Samos is een eiland dat erg bergachtig is en heeft met de Ampelosberg en de Kerketefsberg van de Egeïsche zee de hoogste toppen. De populairste toeristishe plaatsjes zijn Pythagorion en Kokkari. Er vertrekken vanuit Samos regelmatig boten naar Turkijke.

Klimaat

Met warme droge zomers en natte milde winters heeft Samos een mediterraan klimaat. De temperaturen lopen in de zomermaanden al snel op naar zo’n 30 graden. Regelmatig komen er hittegolven voor met temperaturen van rond de 40 graden. Je loopt een risico door aan het begin van het seizoen, eind april/mei, naar Samos op vakantie te gaan. Men verwacht dan meer van het weer dan dat het daadwerkelijk is. Mede door deze verwachting is Samos geen goede winterzon bestemming. Het kan nogal fris zijn langs de koele zee. Meestal in de tweede helft van mei vind de overgang naar warm weer plaats. Als je tijdens de herfstvakantie naar Samos wil gaan loop je het risico op stevige regenbuien en toenemende wind. Dit komt door de overgang naar de winterperiode op Samos. Veel horecagelegenheden en hotels zijn dan ook gesloten. In de maanden juni en september is het volop zomer en in de maanden juli en augustus schijnt de zon op zijn sterkst. Er staat vrijwel steeds vanuit de noordkant van Samos een briesje dat vanuit zee verkoeling brengt.

Bekijk nu de beste Samos vakantie aanbiedingen

Zeewater

Weer Samos

De temperatuur van het zeewater stijgt in mei tot gemiddeld 20 graden. Wanneer het warmste punt van de dag aanbreekt stijgt de temperatuur van het zeewater richting 25 graden.

Het weer op Samos is erg prettig en je kunt zelf bepalen in welke maanden je zou willen gaan. Samos heeft verschillende mogelijkheden. Wil je dat het zo warm mogelijk is dan kun je er voor kiezen om in die betreffende maanden te gaan. Wil je gaan wanneer het weer op Samos wat milder is dan kun je in die betreffende maanden gaan.